Külgetõmbe seaduse rakendussäte

Järgnevat inimestele kehtivat külgetõmbe seaduse rakendussätet on hoitud laiemate inimhulkade eest kiivalt salajas juba aastatuhandeid. Samas on seda saladust siiski mõistnud paljud ajaloolised ja ka kaasaegsed suurkujud, kes on suutnud oma unistused ja potentsiaali täiel määral realiseerida. Praegu toimub üle maailma saladuse avaldamine, mis toob tulevikus kaasa murrangu inimkonna ajaloos.

Tõmbame endale ligi seda, mille kohta käivaid mõtteid hoiame oma teadvuses.

Nii saavad meie mõtted asjadeks ja kogemusteks - meie eluks. Selle seaduse kehtivus ei sõltu:
  • protsessi teadvustamisest;
  • mõtete märgist (negatiivne või positiivne).
Mõtete loomust peegeldavad ja nende teostumist võimendavad nendest tekkivad tunded. Kui tunneme end millelegi mõeldes hästi, oleme loomas enda jaoks soovitud tulevikku.

Oleviku oleme loonud endile ise, oma mineviku mõtete, tunnete ja tegudega, ja keegi ei mõista meie üle seetõttu kohut. Samas saame praegust reaalsust muuta ehk oma elu uueks luua läbi mõtlemise (teadlikkuse) muutmise. See ongi olukordade muutumise eeltingimus. Kui aga vaadelda oma olukorda ja määratleda end selle järgi ("olen hädavares/ võlgades/ halva tervisega/ üksik/ saamatu/ ...), siis programmeerime endile ka samasuguse tuleviku. Üldiselt, ettekujutus on tuleviku eelvaade.

Samas ei saa me, vaatamata pingutustele, muuta teist inimest, nagu ka mitte teised meid. Muutus sünnib sisemisest initsiatiivist.

Sõltumata sellest, kas arvame, et saame midagi või ei saa, kummalgi juhul on meil õigus!

Külgetõmbe seaduse realiseerimine
ehk oma elu kujundamine koosneb kolmest astmest:
  1. Taotlus - küsi seda, mida tegelikult tahad, kirjuta see endale üles oleviku vormis või korda järjepidevalt mõttes või valjusti
  2. Veendumus - usu, et see ongi juba sinu oma, sa ei peagi teadma, kuidas see juhtub. Kahtluse tekkimisel taju pettumuse tunnet ja asenda see kõhklematu usu tundega.
  3. Vastuvõtmine - tunne ennast imeliselt, nagu soovitud lõppeesmärk oleks just saabunud ja reaalne. Siin aitab olukorra visualiseerimine. Pelgalt intellektuaalselt soovides, tunnet jõustamata võib taotlus nõrgaks jääda. Tunne paneb ligitõmbejõu täisvõimsusel tööle.
Meie soovide täitumine ei ole millegagi piiratud, kõik on võimalik. Tuleb vaid tellimus Universumile õigesti esitada.

Sisemine õnn on edukuse kütus, seega seisund, mille poole tasub püüelda.

Kui tunneme, et meid haarab inspiratsioon, tasub tegutseda kohe - astuda esimene samm. Kõike selleks vajalikku tõmbame endale ligi. Ei ole näha tervet treppi, et astuda esimene samm.

Kasulik on teha endale nimekiri asjadest, mille üle oleme tänulikud, ja seda korrapäraselt vaadata - püsida "tänulikkuse lainel".

Loome endile kõike, millele keskendume, sealhulgas kõike, millega võitleme. Inimkonna tasandil: haigusi, sõdu, vaesust, terrorismi, näljahäda, kliimamuutusi jne. Selle asemel, et võidelda millegi vastu, tuleks olla selle vastandi poolt.

Hea on õppida olema vaikselt ja tõmbama tähelepanu ära asjadelt, millele me ei taha mõelda. Nii väheneb ka nende asjade emotsionaalne laeng meie jaoks.

Haigus on meie keha märguanne sellest, et oleme tasakaalust väljas, meis napib armastust ja tänutunnet. Kui eemaldada kehast füsioloogiline stress, siis suudab immuunsüsteem keha iseseisvalt parandada. Lastes samas arstil haiguse eest hoolitseda, algab paranemine tegelikult siis, kui nihutame tähelepanu haige olemiselt terve olemisele.

Tähtis on neid teadmisi ja isiklikke kogemusi jagada, eriti just lähedaste inimestega. Meie elevus, vaimustus ja õnn muutuvad nakkavaks. See toimib, sest süvatasandil oleme kõik ühendatud, koosnedes omavahel põimunud energiaväljadest.

Kommentaarid

kass27 ütles …
Keegi ei mõista meie üle seetõttu kohut - miks selle äratundmine niiväga oluline on :S Kõlab kuidagi väga vanaaegselt, rauaaja jäänuk.
Ei ole näha tervet treppi, et astuda esimene samm - milleks trepid?! Mäenõlv kõlbab ju kah. Vahel tuleb üles ronida, siis saab jälle allapoole liugu lasta ;)
Teie soovide täitumine ei ole millegagi piiratud, kõik on võimalik. Tuleb vaid tellimus Universumile õigesti esitada + suhtle ja loo endale koostöövõrgustikud. Üksinda heietades võib küll miski õnnetunne tekkida, aga see võib lõppeda õndsuse nautimisega kuuse all :( Rääkigem natuke ka sellest, miks inimesele ühiskond vajalik on ;)
propsis ütles …
Tänan üle tüki aja põhjalikuma kommentaari eest!

Kohtumõistmise hirm, olgugi kõlalt rauaaegne, on paraku ka tänapäeval väga paljudel sees. Seda ilmselt "tänu" ristiusust pärit patu ja viimsepäevakohtu ideele, aga ka karma printsiip haakub sellega.

Olen ristiusuga läbi enda kogemuste päris hästi kursis ja kohati rõhutatakse seal tänini väga innukalt, et inimene on üks armetu ja patune elajas ning igavese hukatuse ära teeninud, kui just jumalalt armu ei palu.

Samas igasugune hirm mõjub pärssivalt ja töötab vastu külgetõmbe seaduse positiivsele rakendumisele.

Trepp on ju päris hea metafoor, kuna näitab ilmekalt külgetõmbe seaduse realiseerumist sammude kaupa.

Suhtlemise ja koostöö (kaaskodanike) olulisuses oleks tõesti narr kahelda. Mida suurem ja mitmekesisem on "taotleja" suhtlusring, seda kiiremini ja hõlpsamini saab soodne "külgetõmme" ilmneda. (Näiteks õnnestub kohtuda isikuga, kellel on anda sulle vajalik asi.) Mõistagi tuleks ka ise silmad lahti hoida, et võimalikku "saadetist" märgata. :)

Aehh, sellest võiks veel pikalt pajatada! Ülimalt põnev teema igatahes. (Sh praktiseerimiseks.) ;)
kass27 ütles …
Võtame vaatluse alla trepi kui metafoori ;)
Oletame, et ma asusin novembris 2007 astmel number N. Viimase nädala jooksul olen teinud läbi päris olulisi "samme" oma edaspidise elu korraldamisel.
Näide:
1. MSN-is lobisedes küsis Andra minult, miks mu mobla ei vasta. Valli tahab mulle helistada. Mina vastu, ups, moblal pilt kotis, panen kohe laadima.
2. Mobla töökorras, Valli helistab: Kuule Marge, sinuga tahab rääkida Meelis. Luban anda oma mobla numbri.
3. Meelis helistab ja pakub tööd oma bussifirmas vedude eest vastutava isikuna. Olen nõus. Lepime kokku kohtumise Tallinnas.
4. Kohtume pealinnas ja arutame läbi vedude eest vastutava isiku lähimad tööülesanded ja palgatingimused.
5. Sõidan Põlvasse, kirjutan alla töölepingule, esitame vajalikud dokumendid maavalitsusse ühistranspordiloa taotlemiseks.
Minu küsimus: kas kogu see lugu toimus ühel trepiastmel või võin ma iga sammu uueks astmeks nimetada (O, P, R, S, T)???
kass27 ütles …
Süsteem nöögib :D Saadab kommid topelt.
propsis ütles …
Kustutasin ülearuse kommi.
propsis ütles …
Kõik algas kass27 tugevast soovist leida uus töökoht (ma küll ei tea, kuivõrd see leitud töö vastas tema ettekujutusele, aga ilmselt üsna hästi?

Mina näen asja teostumisel 5 sammu:

1) Meelisel tekkis vaba töökoht
2) Meelis sai mingil viisil teada, et kass27 on bussinduses tasemel ja äsja töötuks jäänud (siin võib veel varjatud vahesamme peituda)
3) kass27 hajameelsus ähvardas asja nurjata, aga Andra kaudu sai ta teada, et mobla tuleb laadima panna
4) Valli kaudu saabus info, et Meelis tahab töö pakkumiseks kontakti võtta
5) Meelise kõne - ülejäänu oli ilmselt juba vormistamine (tõsi, eeldades teatavat isiklikku aktiivsust tülika Põlvasse sõitmise näol) :)

Esimesed 3 sammu on ilmselt sõltumatud "vedamised". Sammud 4 ja 5 võiks ka sammuga 3 kokku liita, kuna nende vahe valitseb otsene põhjuslik seos (edasi kulges sündmustik juba mööda loogilist rada).

Kui töökoht sõltuks ühistranspordiloa saamisest, siis lisanduks veel üks sõltumatu (suur) samm.

Samm või aste võiks siis olla meist mittesõltuv sündmus või arengukäik mingi asja realiseerumisel.

Igatahes on tegu toreda näitega suhtlusvõrgustiku tähtsusest külgetõmbe seaduse toimimisel. :)
kass27 ütles …
Just-just, sellele seadusele tahtsin ka viidata :D
webxan ütles …
Olen filmi näinud. Oma ülesehituselt sarnanes see tüüpilisele propagandafilmile nagu ameeriklased neid sadu tootnud on.
Selle nn "saladuse" asemele võiks mõelda mis iganes toote. Vist isegi sama häälega kommentaator oli ka samast sarjast filmil, kus seletati kinninabitud UFO-de tehnilist seisu ning nonde geniaalsust.

Igasugused seapead on aegade jooksul kuritegusid korda saatnud, isegi mõrvanud, hiljem jumalalt andeks palunud. See toimib suurepäraselt. Läbi aegade on inimesed sisuliselt muutumatuna säilinud, muutunud on ehk vaid kelmuste objektid.

Ka psühholoogia on ammu soovitanud positiivset mõtlemist, ilma et oleks seda veel saladuseks nimetanud. Positiivne mõtlemine toimib. Näiteks olen ka mina ilus ja seksikas.

Äärmiselt haakuv, kuigi pahempidi, on sellesama teemaga niinimetatud ärasõnumine. Parem võiks keegi seletada, millest tuleneb, et inimesed "ei taha ära sõnuda" üht või teist asja, enne kui see asi juba kindlalt pihus on?
kass27 ütles …
Seda nn ärasõnumist kasutan mina enda lohutuseks. Kui miskit vajalikku on toimumas, siis tasub jätta hooplemata. Muidu napsab keegi teine mu vajaliku asja endale või keerab selle minu jaoks vussi :P
propsis ütles …
Webxanil on tähelepanuväärne anne saateid, filme, teooriaid jm, millest mina vaimustuses olen, paari iroonilis-skeptilise lause abil "ära tühistada". ;)

Et kass27 arvatavasti pole The Secretit (2006. a Austraalia dokfilmi, kus minu ümberjutustatud õpetust selgitab üle 20 erineva õpetaja ja seda illustreeritakse hulga põnevate näidetega) veel näinud, siis ma ei hakka praegu filmi sisu üle vaidlema. Igatahes julgen seda filmi soovitada, minule ja suuremale osale seltskonnast, kellega seda koos Tartu Vaimses Keskuses aadressil Õnne 13 sai vaadatud ja hiljem muljeid vahetatud, jättis see väga sügava mulje. Tallinnas näidatakse The Secretit eestikeelsete tiitritega aegajalt Spirituaalse Lektooriumi üritustel, infot leiab nende kodulehelt.
propsis ütles …
Ma ei saa küll aru, kuidas puutub siin asjasse kuritegude järel jumalalt andeks palumine. Selpuhul kehtib piiblisõna: Kes mõõga tõmbavad, need mõõga läbi hukkuvad. Või siis eestlaste endi ütelus: Igal oinal oma mihklipäev.

Positiivse mõtlemise kiituseks leiab tõesti virnade viisi materjali, samas film The Secret annab asjale minu meelest hoopis uue mõõtme. (Tõsi, ükski sealne idee pole eraldi võttes uudne, küll aga neist kokku pandud tervik.)

Ärasõnumisest panen veel täna pikema loo kirja.
webxan ütles …
Ega ju olegi olemas ühtki tegu, mille kohta piiblis mingit "tarka" lauset poleks. Või siis pole see lihtsalt õige tegu olnud.

Inimestel mõte muudkui liigub, tihti ka väljaspoole konteksti. Mis selles nii arusaamatut on, kui jutt läks kuritegudele ja andekspalumisele, kui esimene kommentaar algas mõttega kohtumõistmisest, teine aga möönis, et enamik inimesi pelgavat viimsetpäeva.
propsis ütles …
Jah, ka kristlased ju leiavad, et Piiblis on kõik kirjas, mida eluks vaja, tuleb vaid palvetada, et Püha Vaim juhataks kätte asjakohase kirjakoha. Ja nii palju, kui olen lugenud kristlaste kirjutatud raamatuid - tundub, et kui piisavalt intensiivselt palvetatakse, siis ta juhatabki. Üks hästi konkreetne näide on mul Viljandi baptistikoguduse pastorist, kes oli soovinud Jumalalt kinnitust, kas tasub alustada uue kiriku ehitamist. Kolmel korral järjest võttis ta lahti juhusliku piiblikoha, ja iga kord osutus see salmiks "koja ehitamise" või muu sarnase kohta. Nii kerkibki Viljandisse praegu uus baptistikirik.

Mõtte liikumine on igati tervitatav, olin juba kommentaaride algusotsa sisu unustanud. :P
kass27 ütles …
Vot minul oli eile Saaremaa praami peal huvitav kohting ühe kliendiga, vanema härrasmehega. Ta oli lausa ülikoolis usuteadust õppinud. Tema õpetaja oli Uku Masing ning teda pidas ta ainukeseks õigeks usklikuks Eestis. Vaid katoliku kirik edastavat õiget usku. Kõik ülejäänud nn usulahud vaid tõlgendavad piiblit. Aga tollel baptistikoguduse kirikhärral soovitanuks ma küsida ka koguduse liikmete käest, kas hakata kirikut ehitama ja kas nad selleks ka annetusi lubavad. Kelleltki ja kuskilt peab tulema ju raha kiriku ehitamiseks ning seda tänapäeva meeletu elukalliduse tõusu juures.
propsis ütles …
See lugu juhtus enam kui 10 aastat tagasi. Praegu on kirik juba katuse all (kui Tartust Viljandisse sõita, võib seda näha plankaia taga, paremat kätt mõni maja enne bussijaama). Peamiselt on ehitusraha tulnud välismaa usuvendade kaudu. Tundub, et sarnaselt tasapisi jätkates võib kirik 10...20 aasta pärast ka valmis saada. Iseasi, kas see pole liiga suur, arvestades praegust tagasihoidlikku koguduseliikmete arvu. Aga ehk on Pühal Vaimul kavas hoolitseda ka selle väikese probleemi lahendamise eest! :P

Uku Masingu teosed loodan minagi pensionipõlves käsile võtta. Tundub aukartustäratav lugemisvara olema!
kass27 ütles …
Meie kohalikus vallas on natuke lõbusam näide olemas. 10 aastat üritati luteri kiriku ehitusega alustada. Tehti hoone projekt, koguti raha, tehti valmis veel 2 projekti. Lõpuks lükati kopp kolmanda valitud krundi peal maasse ning 3 aasta pärast said Viimsi Püha Jakobi koguduse jüngrid oma toimetusi tegema hakata. Kui mahti saan, siis astun sinna sisse. Teen pilte seest ja väljast :)
propsis ütles …
Ohhoo, oli see vast nobe ehitus! Ehkki eks Viimsi vald ole ka Eesti kõige jõukam kuuldavasti... Pilte vaataks heameelega! :)
Anonüümne ütles …
See külgetõmbe seadus on üks väga vägev seadus. Kui suhtlemisel on veidigi vaba ruumi ehk siis reklaamist ärarikkumata taju, siis see seadus töötab väga hästi. Mulle endale on tundunud reklaami üks selle seaduse sogajaid. Vahel kuuled kedagi vaimustunult rääkimas ja kuigi taju ütleb ühte, hakkab mõistus "äraveenma" ja siis tuleb tihtilugu kuhugi kohaleminna ja taibata, et assamait, siia küll asja polnud. Ja nii vaikselt tuleb see oma taju usaldamine ka. Külgetõmbe seadus on veel selles suhtes huvitav, et inimene on ju mitmekihiline. On häid omadusi ja on ka neid kehvemaid ja võta sa kinni mida täpselt see "teine" mulle peegeldama tuleb. Tihtilugu tuleb sealt nii ühte kui teist. Ja kui äraõpib, huvitav küll , mõne inimesega enam ei kohtugi. Lihtsalt ei saa kokku. Isegi kui ta juhtub füüsiliselt su naaber olema. pole tõmmet, pole ka kokkupuudet.
propsis ütles …
Oh-jah, ma ka usun, et pikaajaline kogemus reklaamidega süütab paljudel kohe "ohutule", kui keegi tuleb ja kukub millestki vaimustunult rääkima. Ja hea ehk ongi, pole tarvis võõraste, läbitunnetamata tõdede pimesi omaksvõttu. Need ei aita kaasa isiklikule arengule ega maailmamõistmisele. Kui asi tundub huvitav, on igaühel võimalus seda "omal nahal" katsetada ja seejärel isiklik otsus vastu võtta.

See kaasinimeste kui "peeglite" kirjeldamine on väga tabav lisandus siia teemasse. Usun samuti, et nende imetlusväärsed küljed näitavad meile meie võimalusi, arengupotentsiaali, ärritavad ja põlastusväärsed jooned peegeldavad aga tahkusid, millega peame ka enda juures tegelema.
Anonüümne ütles …
Dets.2008a.ajakiri "Geo"
Kui loed sealt loo "Miks inimene usub?",siis on kõik külgetõmbeseadused ja muud hõikamised kui peast puhutud.Kuna ma ise nii väga tahan seda külgetõmbeasja uskuda,siis ma enam seda "Geo" artiklit ei loe,muidu kaob kõik ilus nagu öeldakse,aga teistele soovitaks siiski.
propsis ütles …
Aitäh soovitamast - püüan selle artikliga tutvuda. Samas on raske uskuda, et see lugu suudaks oluliselt kõigutada minu maailmavaadet, veelgi enam, "kõik ilusa kaotada". Sest mis see muud saab olla, kui ühe inimese subjektiivne tõlgendus reaalsusest. Mitte et ka minu siinkajastatud mõtted midagi enamat oleksid, kuid siiski omad ja head. :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Baruto

Füsio(g)noomiast

Avatar